Toffe Buren

Uitreiking Certificaat Toffe Buren 2022 aan HC Ypenburg

Facebook
Twitter
Email

Als je weet wat je wel wilt, ga je – soms – wonderen meemaken.

HC Ypenbug was een groot wonder in het project Toffe Buren dat ik heel graag wilde organiseren. Toffe Buren is een project waarbij de gewone mensen die de samenleving dragen in het zonnetje gezet kunnen worden door hun buren. Als bedankje voor de gewone dagelijkse dingen die hét grote verschil in een straat, buurt of wijk maken. Dit project is tot stand gekomen dankzij de prijs die ik had gewonnen van ADO Den Haag in de maatschappij, de Dik Hooimeijer Prijs.

Iedereen die ooit heeft meegewerkt aan een project weet dat er meer bij komt kijken dan je vooraf ooit had kunnen bedenken. Het project was begin april vrijwel af, inclusief vergunningen van gemeente Den Haag. Maar toch, in mijn hart wist ik dat het nóg mooier, nog gezelliger zou kunnen worden. HC Ypenburg moest ik nog informeren dat deze ToffeBurenDag er zou komen, omdat zij de buren van buurthuis De YP is. En als Toffe Buur informeer je natuurlijk tijdig je buren dat er een feestje komt. Het kwam er maar niet van. Er was zoveel te doen. Op de valreep had ik dan toch de benodigde afspraak ingepland op de zondag ervoor, samen met de buurtorganisaties Vrienden van de Bras en Buren van de Bras. Is HC Ypenburg zo aardig om het terrein, het clubhuis en helpende handjes spontaan beschikbaar te stellen voor de activiteiten, de certificaatuitreiking, de marktkraampjes, de koffiekar, en de karaoke-installatie. Wouw!

Op de dag zelf had ik maar een wens: dat het gezellig zou worden, dat de samenwerking fijn zou verlopen en dat alle mensen en alle spullen heel zouden blijven. Alles gebeurde zoals ik dat had gewenst en nog mooier. Zo ontzettend blij was ik dat ik dit in onze wijk Ypenburg – Leidschenveen met zoveel helpende handen en steun voor elkaar had gekregen. #durftewensen #dankbaar #hetkanwel

Dankjewel HC Ypenburg en natuurlijk iedereen die geholpen heeft om deze fijne dag mogelijk te maken. En natuurlijk dankjewel Patricia Vermeulen dat je als voorzitter het certificaat namens HC Ypenburg in ontvangst wilde nemen en dat we samen getoverd hebben!

Christine Filip

Hoofd Toffe Buren

Video afspelen over Uitreiking van het Certificaat Toffe Buren 2022 aan voorzitter Patricia Vermeulen van HC Ypenburg

Laatste nieuws

Nog een nachtje slapen…

Nog een nachtje slapen… Wat heerlijk, zo’n gevoel van vroeger. Nog een nachtje slapen. Blijde verwachting. Het lang naar uitkijken. Iedereen die mee wilt doen,

Lees verder »