Toffe Buren

Uitreiking Dik Hooimeijer Prijs 2021 1e Prijs

Facebook
Twitter
Email

Eindelijk was er de officiële prijsuitreiking van de Dik Hooimeijer Prijs 2021 op dinsdag 19 april in de Skylounge van ADO Den Haag. Het was tegelijkertijd met de podcastuitzending van Focus and Fun Connect met Mihai Puscoiu en Chris van Marrelo. Ik was zo ontzettend trots en blij om niet alleen deze prijs te mogen ontvangen. Maar ik was ook zo blij dat deze prijsuitreiking ’toevallig’ kwam na de officiële ToffeBurenDag van afgelopen zaterdag 16 april. Ik kon gelukkig vertellen dat het een groot buurtsamenwerkingssucces was. (Als je weet welke kant je wél op wilt gaan, gaat toeval je vaak een handje helpen heb ik met dit project ontdekt.)

Met deze eerste prijs van € 1.500,- heb ik het ToffeBurenProject kunnen starten. Met deze erkenning van ADO Den Haag in de Maatschappij heb ik mijn boodschap, elkaar als buren meer waarderen voor de dagelijkse, kleine en belangrijke dingen in de buurt, die het grote positieve verschil maken, onder de aandacht kunnen brengen. Wijkz gaf de tip om me in te schrijven voor deze wedstrijd en heeft in het begin geholpen met het benaderen van lokale ondernemers om mee te doen met dit project. Dank hiervoor! Hierna zijn meer organisaties gevolgd die mee wilden helpen meer gezelligheid en positieve buurtverbinding te maken, zoals De YP met Lenie Reibestein en Frans van den Berg die van het begin af aan geholpen hebben, HC Ypenburg (de locatie voor de ToffeBurenDag), Vrienden van de Bras (handjes en aanmoediging), Buren van de Bras (extra donatie), Fonds 1818 (subsidie), Lief en Leed (subsidie), Resto van Harte (enkele te winnen kennismakingswaardebonnen voor Resto van Harte) en Bakker van Maanen (zoetigheid). Ik ben super blij en dankbaar voor alle mensen die mee hebben geholpen bij dit prachtige buurtproject. Omdat ik hierdoor het project nog mooier heb kunnen maken dan ik ooit voor mogelijk had durven houden.

Tenslotte wil ik deze plek ook gebruiken om mensen persoonlijk te bedanken: Gerard van Drunen die mijn eenvoudige idee met nomineren met brievenbusdozen en kaartjes, wist om te toveren in een ingewikkelde en vooral mooie website waar Toffe Buren aangemeld konden worden, Yvonne Wolff die een positieve, hartelijke buuf is die zo lief was dat ze mee ging helpen toveren in Ypenburg en Leidschenveen en zo liefdevol gek was dat ze dit hemelsblauwe pakje ook aan wilde trekken en natuurlijk Esdor van Elten, onze Ypenburgse troubadour die het ToffeBurenLied wilde maken, simpelweg omdat ik dat vroeg en in hem geloof.

Het belangrijkste wat ik heb geleerd en ontdekt? Dat gewone mensen het grote, positieve verschil in de straat, de buurt, de wijk kunnen maken. Door elkaar simpelweg te waarderen voor de kleine, dagelijkse dingen die ertoe doen, die een straat, een buurt, een wijk nét even leuker, fijner en gezelliger maken. Mijn motto waar ik dé ToffeBurenToverspreuk van heb gemaakt is: Jij bent wijs, waardig, waardevol, creatief en energierijk op je eigen unieke manier. Ik help jou daar graag aan herinneren, mocht je dat even vergeten zijn.

En ik ben zo ontzettend benieuwd of de jonge, 5-jarige Sam, de kleinzoon van Dik Hooimeijer, met het mandje en toverchocolade al de volgende dag met toveren is begonnen. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met positieve, lieve toverkunsten…

❤️ Christine

P.S. Chris en Mihai hartelijk dank voor de gezellige, informele sfeer tijdens de podcastuitzending. Het maakte dat ik me op mijn gemak en welkom voelde, ook al was het spannend voor mij om dit te doen.

Video afspelen
Foto van het meezingbord van het refrein van het ToffeBurenLied
Tekst van het refrein van het ToffeBurenLied dat in de podcast gezongen wordt.

Laatste nieuws

Nog een nachtje slapen…

Nog een nachtje slapen… Wat heerlijk, zo’n gevoel van vroeger. Nog een nachtje slapen. Blijde verwachting. Het lang naar uitkijken. Iedereen die mee wilt doen,

Lees verder »