Toffe Buren

Veel Toffe Buren in Den Haag

Facebook
Twitter
Email

Hoeveel waardering is er nodig voor een leuke liefdesrelatie? Zou het mogelijk zijn om een liefdesrelatie in stand te houden als je alleen maar ‘zegt waar het op staat’? Waarmee vaak bedoeld wordt: ‘Zeggen wat een ander fout doet’. Dit is bij mijn weten nooit wetenschappelijk getest, en dat is misschien wel goed ook. Als Liefdesmanifesteerder weet ik hoe belangrijk elkaar waarderen en bewonderen is. Zonder dat is het volgens mij simpelweg niet mogelijk om een fijne relatie op te bouwen. Dat geldt vermoedelijk niet alleen voor liefdesrelaties, maar ook voor andere relaties. Zoals burenrelaties. Dat is bij mijn weten ook niet wetenschappelijk getest, maar je kunt vast wel op de ‘Nederlandse klompen’ aanvoelen dat het niet echt gezellig gaat worden als je een buurtmoppermoos bent.

Stel dat je dit weet. Stel dat jij een Toffe Buur bent die dat wel doet: elkaar bedanken, elkaar waarderen en vriendelijk met elkaar in gesprek gaan als er ongemak is. Hoe fijn zou het zijn als er meer mensen een Toffe Buur zouden worden?

Waar leren we hoe je elkaar meer kan waarderen zodat  we samen meer fijne burenrelaties gaan hebben? Het kan nog zo ontzettend fijn zijn een favoriet ver vakantieland, een verre vriend, maar onze buren zijn de mensen die we dagelijks tegenkomen. Onze buren zijn ons ’thuis’.

Eind 2021 heb ik het project ‘Toffe Buren’ bedacht, waarbij buren elkaar kunnen waarderen voor de kleine, positieve dagelijkse dingen die het grote verschil maken. Gelukkig waren er veel Toffe Buren die gratis hebben meegeholpen om dit leuke evenement mogelijk te maken.

Dit filmpje is een compilatie hiervan. 

Qua tijdsbesteding van mijn liefdespartner Gerard is dit project een beetje uit de hand gelopen, dus dat gaan we niet meer op deze manier doen: gratis, met grote inzet en toewijding. Hoe leuk het ook was. 

Maar: als er gemeenten zijn die dit project mogelijk willen uitrollen onder deze naam en gebruik makend van deze lay-out en het echte ToffeBurenLied:

Neem dan even contact met ons op, dan helpen wij graag in de vorm van een gewoon betaald project, waarin alle betrokken medewerkers ook een normaal en goed salaris krijgen.

Mijn wens: In alle plaatsen van Nederland jaarlijks een ToffeBurenEvenement voor meer buurtgezelligheid en meer buurtbetrokkenheid.

Wil je meer weten? Kom dan even bij mij op de koffie in Ypenburg, Den Haag. Ik deel graag mijn visie en ideeën!

Christine Filip

Hoofd Toffe Buren

Video afspelen

Laatste nieuws

Nog een nachtje slapen…

Nog een nachtje slapen… Wat heerlijk, zo’n gevoel van vroeger. Nog een nachtje slapen. Blijde verwachting. Het lang naar uitkijken. Iedereen die mee wilt doen,

Lees verder »